H. Henning

Biografische gegevens:

Harold Henning (3 oktober 1934-1 januari 2004) was een Zuid-Afrikaanse professionele golfer die speelde op de PGA Tour en de Senior PGA Tour.

Henning werd geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Zijn broers Allan, Brian en Graham werden allemaal professionele golfers.

Bijgenaamd The Horse, werd hij prof in 1953. Van 1953 tot 1965 reisde Henning de wereld rond, speelde op internationale circuits en won de nationale kampioenschappen van Zwitserland. Zuid-Afrika, Italië en Duitsland. Een overwinning met Gary Player op de Canada Cup van 1965 overtuigde hem ervan om op de PGA Tour te spelen.

In 1966 won Henning het Texas Open van de PGA Tour. Hij was echter nog geen lid van de PGA Tour en er werd verwacht dat hij in 1966 lid zou worden van de PGA Tour Qualifying School. Kort voor het toernooi gaf de PGA Tour hem echter vrijstelling van het evenement.

In 1970 won Henning de Tallahassee Open Invitational tijdens de PGA Tour. Vervolgens ging hij in 1972 met pensioen.

Hij keerde zes jaar later terug naar het spel en boekte een overwinning op de KLM Dutch Open in 1981. Henning won de titel op dramatische wijze en ging op de laatste hole van het toernooi in de laatste groep uit met Nick Price, beiden op zeven. onder par. Ray Floyd stond in het clubhuis en eindigde op zeven onder par. Henning ging met zijn derde schot de greenside-bunker in, terwijl Price na drie schoten op de green stond. Vervolgens holede Henning zijn bunkerschot voor een birdie 4 en won het toernooi met een marge van één slag.

Toen hij in oktober 1984 de leeftijd van 50 jaar bereikte, begon Henning te spelen op de Senior PGA Tour. Tijdens zijn 18 seizoenen op deze Tour won hij drie officiële evenementen en twee Liberty Mutual Legends of Golf Championships. [wikipedia]
(Bestuurs)functies:

Periode Club Functie
Golfresultaten:

Jaar Dutch
Open


19811
Artikelen/foto's: