R. Waltman

Biografische gegevens:

Retief Waltman (geboren 1938-1939) is een voormalige Zuid-Afrikaanse professionele golfer en is een christelijke missionaris.

Waltman begon zijn carrière als assistent-professional Pretoria Country Club. Hij toonde veelbelovend als tiener en versloeg op 18-jarige leeftijd Bobby Locke in de eerste ronde van het Zuid-Afrikaanse professionele matchplaykampioenschap van 1957. Zijn overwinning werd "een van de grootste verrassingen in de Zuid-Afrikaanse golf sinds enkele jaren" genoemd. Waltman was een onbekende tiener en Locke werd beschouwd als een van de beste golfers ter wereld en zou later de British Open winnen. vier maanden later.

Waltman won zijn eerste grote toernooi, de South African Open van 1961, met maar liefst acht schoten. Twee jaar later zou hij het evenement opnieuw winnen door over de gekleurde golfer Sewsunker Sewgolum te schieten. Naast deze triomfen won hij meerdere andere evenementen op het Zuid-Afrikaanse circuit en de Dutch Open van 1963.

Waltman werd beschouwd als een "potentiële superster", maar stopte abrupt met golfen op 25-jarige leeftijd na het voltooien van het Masters-toernooi van 1964. Waltman verklaarde: "Ik wilde een doel voor mijn leven. Ik wijdde mijn hele leven aan een spel. Omdat ik zo betrokken was bij golf, werd ik beperkt. De mens is zijn eigen grootste vijand." Golfcommentator Henry Longhurst legde uit: "Geleidelijk aan het pure materialisme van deze levensvorm en de onophoudelijke nadruk op geld begonnen hem ziek te maken, zoals zovelen vóór hem moeten hebben gedaan. Het verschil was dat hij niet dreigde het op te geven. Hij gaf het gewoon op. Hij werd een christelijke missionaris. Vanaf 2006 was hij nog steeds een missionaris. Tijdens zijn werk overleefde hij drie mesaanvallen. {wikipedia}
(Bestuurs)functies:

Periode Club Functie

Springs GC TransvaalProfessional
Golfresultaten:

Jaar Dutch
Open

19631
Artikelen/foto's:

Retief Waltman wint na spannende eindstrijd - 1963
Herkomst: maandblad Golf - 1963
Gebeurtenis: internationaal open 1963
Lees volledige artikel