J. Bendern

Biografische gegevens:

John Gerard de Forest (31 maart 1907 - 10 april 1997) was een Engelse amateurgolfer. Hij won het amateurkampioenschap in 1932 en maakte hetzelfde jaar deel uit van het Walker Cup-team. 

De Forest bereikte de finale van het Amateur Championship in 1931 en verloor met 1 hole van Eric Martin Smith. Het jaar daarop bereikte hij opnieuw de finale, dit keer door Eric Fiddian 3&1 te verslaan. Zowel de Forest als Fiddian werden geselecteerd voor het Walker Cup-team van 1932 na hun overwinningen in de halve finale. De Walker Cup werd op 1 en 2 september gehouden in The Country Club in Brookline, Massachusetts. de Forest verloor zijn kwartet en werd niet geselecteerd voor het enkelspel.

De Forest was de jongste zoon van Maurice de Forest. In de jaren dertig kreeg Maurice de Forest de titel Graaf Maurice de Bendern en begin 1937 nam John de Forest de naam John de Bendern aan. Zijn eerste vrouw was Lady Patricia Sybil Douglas, dochter van Francis Douglas, 11de Markies van Queensberry. Hun kinderen waren: Simon Frederick de Bendern, Emma de Bendern, die ten eerste trouwde met journalist Nigel Dempster, ten tweede met Giles Trentham en ten derde met prins George Galitzine,Caroline de Bendern, getrouwd met saxofonist Barney Wilen.

De Forest had een oudere broer, Alaric (1905-1973), die ook de naam Bendern aannam. Alaric was ook een goed golfer en bereikte de halve finale van het amateurkampioenschap in 1937, waarbij hij 4&3 verloor van Lionel Munn. John en Alaric ontmoetten elkaar in de finale van het Nederlands Open Amateurkampioenschap 1937, waarbij Alaric met één hole won.(Bestuurs)functies:

Periode Club FunctieGolfresultaten:

Jaar Dutch
Open
Internationaal
Amateur
Nationaal
Open

1937
2
Artikelen/foto's: