A. Cerda

Biografische gegevens:

Antonio Cerda (1921-2010) is een van de beste golfers die ooit uit Argentinië is voortgekomen. Hij won meerdere keren op de voorloper van de European Tour in de jaren 1950, en had twee bijna-ongelukken in British Opens van die tijd. Europese golfers, tijdens Cerda's jaren die in Europa speelden, noemden hem Tony, de verengelsing van Antonio.

Roberto De Vicenzo was een grotere ster dan landgenoot Antonio Cerda, maar in de jaren vijftig, toen De Vicenzo voornamelijk thuis speelde, was het Cerda die de beste speler van Argentinië (en Zuid-Amerika) in Europa was.

Cerda's twee runner-up finishes in het Open Championship betekenen dat hij net niet de eerste Zuid-Amerikaanse golfer werd die een major won. De Vicenzo deed het uiteindelijk in de 1967 Open.

Cerda werkte samen met De Vicenzo om de inaugurele Wereldbeker (toen de Canada Cup genoemd) te winnen voor Team Argentinië in 1953. Hij speelde nog drie keer voor Argentinië in de jaren vijftig.

Rond 1960 verhuisde Cerda naar Mexico. Hij vertegenwoordigde Mexico meerdere keren op het WK in de jaren zestig. Eenmaal in Mexico stopte Cerda met het spelen van het Open Championship en andere Europese toernooien, en maakte ze een paar optredens op de PGA Tour.

Maar vanaf die tijd tot aan zijn dood richtte Cerda zich vooral op golfinstructie.

Cerda stond bekend als een sterke putter. Hij speelde ook, zei Peter Alliss, veel opzettelijk uitgedunde shots om lage, lopende banen te produceren - een speelstijl die zijn succes in de British Open kan helpen verklaren.

Zijn zoon, ook Antonio Cerda genoemd, speelde in meer dan 250 PGA Tour-evenementen, meestal eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Hij had zeven Top 10 finishes voordat hij ook golfinstructeur werd in Mexico.
(Bestuurs)functies:

Periode Club Functie
Golfresultaten:

Jaar Dutch
Open


19523

19561
19582
196410
Artikelen/foto's:

A. Cerda en H.W. Jordaan, internationaal open - 1952
Herkomst: maandblad Golf - 1952

Gebeurtenis: internationaal open 1952

Personen: A. Cerda, H.W. Jordaan
Lees volledige artikel